Jurkjes 101 voor beginners

De Nederlandse vrouw staat niet bekend om de beste kledingkeuzes. Denk aan Franse of Italiaanse vrouwen en je ziet waarschijnlijk hoge hakken, korte jurkjes, mooi gestylde haren. Denk aan Nederlandse vrouwen en je ziet iemand met een spijkerbroek op de fiets, haren in de wind. Ligt dit aan de vrouwen? Sommigen beweren dat het aanbod in Nederland beperkt is, anderen zeggen dat wij gewoon een andere smaak hebben en een getailleerd jasje met een sjaaltje al ‘goed gekleed’ vinden. Onderzoek van de Universiteit van Amsterdam wijst echter uit dat Nederlandse vrouwen functionaliteit kiezen over mode, en al dat fietsen geeft ons beperkingen.

Toch zien we de laatste paar jaar dat de jurkjes opnieuw ontdekt zijn en dit zie je ook terug in het winkelaanbod en online. Elegant kleden en vrouwelijk voelen is weer belangrijk. Wil je ook graag de jurk herontdekken, maar ben je nog huiverig om het aan te pakken? Hier zijn wat tips voor je:

  • Off-the-shoulder jurkjes zijn erg populair op het moment, maar niet echt gemaakt met onze Hollandse functionaliteitswensen in gedachte. Je kunt je armen niet meer dan 45 graden optillen en een jasje erbij dragen gaat al helemaal niet. Gewoon niet aan beginnen aan deze trend.
  • Jersey jurken zijn erg comfortabel. Kies een lange jurk met een drukke print als je graag wat mindere delen van je lichaam wilt verbergen.
  • Heb je geen zandloperfiguur en voel je alsof je een zak draagt in plaats van dat jurkje in de foto van de catalogus? Draag een riem over de jurk. Zo lijken je benen langer en krijg je een slankere middel.
  • Een A-lijn jurk geeft je altijd een mooi figuur, ook als je middel niet slank is.
  • Te korte jurken en te lange jurken zijn niet mooi. Kies de jurk daarom niet alleen op de maat op de label, maar zoek naar de juiste lengte. Te korte jurken om voorover te kunnen buigen is absoluut a no-go. Lange jurken moeten vallen tot net onder je kuiten, niet tot je enkels. Maar de meest universeel acceptabele lengte is tot net boven of net onder je knie.

Een overzicht van alle jurken die op dit moment HOT zijn vind je hier: https://www.dressesonly.nl/jurken.html. En neem vooral een kijkje bij het huismerk genaamd SRNDPTY (dressesonly.nl/merken/srndpty.html). Die jurkjes zijn perfect voor Nederlandse vrouwen!